reede, 11. aprill 2008

IKT Loodusteadustes

"IKT Loodusteadustes" on 2008 aasta kevadel alanud projekt, mille initsiaatoriks on Tiigrihüppe Sihtasutus, koostöös Haridus-ja Teadusministeeriumiga.


Projekti eesmärk on elavdada ja mitmekesistada gümnaasiumiastme loodusteaduste tunde uute IKT-põhiste vahendite abiga.
2008/2009 õppeaastal varustame 10 kooli digitaalsete katsevahenditega - andmekogujate ja anduritega.

Esimesel aastal ostab Tiigrihüppe SA peamiselt füüsika katsevahendeid, projekti edenedes laieneme ka keemia ja bioloogia ainele.

Kellele ja milleks?
On kibe tõde, et paljude koolide loodusteaduste kabinettide sisseseade ei paku võimalust just hõisata. Klass, kus riiulitel laiutavad katsevahendid, mis tihti katki või oma vanuselt õpilased üle trumpavad - tingb tihti olukorra, kus õpetajates ei saa ega ka taha lastega katseid teha. Ometi just läbi katsetamise, saab õpetaja viia käistletava teema õpilasele lähemale, näidata õppeaine seost reaalse, ümbritseva eluga.


Ainult teooria tundmisest ei piisa, et mõista näiteks füüsika seaduspärasusi, paratamatult tekkib side õpituga kergemini, kui raamatust loetu kohe ka läbi proovitakse.
10 aastat tagasi, kui ma ise gümnaasiumis käisin, tehti katseid paraku üsna harva ja mitte selle pärast, et õpetaja poleks seda tähtsustanud või meie soovinud, vaid põhjusel, et meil lihtsalt polnud vajalikku atribuutikat. Samas, näiteks vooluringi koostamine, on vahvasti meeles!

Et praegused ja tulevased gümnasistid ei sattuks samasse olukorda, kus soov "käed külge panna" on olemas, kuid vahendeid napib, pakume Teile, kallid koolijuhid ja füüsikaõpetajad võimalust, astuda samm edasi!

Osaledes "IKT Loodusteadustes" konkursil, annate oma õpilastele võimaluse õppida uut moodi!

Kommentaare ei ole: